Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Δικαιολόγηση Απουσιών

Δικαιολόγηση Απουσιών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

[ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ]

1) Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης του μαθητή ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο κηδεμόνας του. Ο υπεύθυνος καθηγητής για την παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών τμήματος ή τάξεως, αφού ενημερώσει το Δ/ντή του σχολείου ότι ο μαθητής συμπλήρωσε ήδη τριάντα (30) απουσίες δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον κηδεμόνα με ταχυδρομική επιστολή, η οποία στέλνεται με μέριμνα του σχολείου από 1- 5 κάθε μήνα για τις απουσίες του μήνα που προηγήθηκε. Με την παραπάνω επιστολή, ο κηδεμόνας ενημερώνεται και για κάθε άλλο θέμα που αφορά την παρουσία  του μαθητή στο Σχολείο.

2) Ο κηδεμόνας του μαθητή οφείλει να προσέρχεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου για να ενημερώνεται υπεύθυνα για τη φοίτηση του μαθητή (έχοντας λάβει σχετικό ενυπόγραφο σημείωμα του υπεύθυνου καθηγητή). Η επιστολή αποστέλλεται στον κηδεμόνα ανεξάρτητα από την προσέλευσή του ή όχι στο σχολείο και είναι ανεξάρτητη από το ενυπόγραφο σημείωμα.

3) Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή, που απουσίασε για λόγους υγείας από το σχολείο, είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει ο ίδιος, το βραδύτερο μέχρι και τη δέκατη ημέρα από την επιστροφή του μαθητή στο Σχολείο, βεβαίωση δημοσίου νοσηλευτικού ιδρύματος, ή ιατρικής υπηρεσίας ή οποιουδήποτε ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας, καθώς και τις ημέρες ανάρρωσης.

4) Η βεβαίωση αυτή μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογητικό για τις αντίστοιχες απουσίες. Μετά την ανωτέρω προθεσμία κανένα δικαιολογητικό υποβαλλόμενο εκπρόθεσμα δεν γίνεται δεκτό. Κάθε βεβαίωση υποβάλλεται με αίτηση και καταχωρίζεται στο πρωτόκολλο απαραιτήτως.

5) Για τη δικαιολόγηση απουσιών δύο ημερών λόγω ασθένειας ή άλλων σοβαρών οικογενειακών λόγων αρκεί  ενυπόγραφο σημείωμα του κηδεμόνα, που προσκομίζεται από τον ίδιο αποκλειστικά, δέκα ημέρες το πολύ μετά την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο.

6) Με τον τρόπο αυτό, ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει απουσίες το πολύ 10 ημερών αθροιστικά για όλο το έτος και μόνο για ολόκληρη ημέρα και όχι για ορισμένες ώρες.

7) Το σύνολο απουσιών του μαθητή δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 130 απουσίες.

   Πιο συγκεκριμένα,

     για το Γυμνάσιο:

  • ογδόντα (80) αδικαιολόγητες και
  • πενήντα (50) δικαιολογημένες

     για το Λύκειο:

  • πενήντα (50) αδικαιολόγητες και
  • ογδόντα (80) δικαιολογημένες.

8) Ο γονέας πρέπει να φροντίζει για την κανονική φοίτηση του μαθητή και να προσέρχεται στο Σχολείο σε τακτά διαστήματα για την ενημέρωσή του.

9) Μαθητής, που απουσιάζει αδικαιολόγητα από την καθημερινή πρωινή συγκέντρωση του σχολείου (όπου γίνονται και όλες οι ενημερωτικές ανακοινώσεις), χάνει την πρώτη ώρα των μαθημάτων. Ανάλογα, του απαγορεύεται η είσοδος στην τάξη μετά την είσοδο του διδάσκοντος καθηγητή. Γίνεται δεκτός στην τάξη μετά από άδεια του Διευθυντή.

Σε καμιά περίπτωση δε θεωρούνται δικαιολογημένες απουσίες μαθητών:

α) Όταν πραγματοποιούνται χωρίς την άδεια του Δ/ντή του Σχολείου σε ώρες του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας του Σχολείου, μεμονωμένες ή συνεχείς. Για την πρώτη και την τελευταία διδακτική ώρα του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας του Σχολείου είναι δυνατόν, κατά την κρίση του Συλλόγου, να δικαιολογηθούν απουσίες οφειλόμενες σε εξαιρετικά σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους, που αναφέρονται σε ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες καιρικές, συγκοινωνιακές και άλλες κάθε Σχολείου.
β) Όταν οφείλονται σε ομαδική, κατά την κρίση του προϊσταμένου της Δ/νσης ή του Γραφείου Μέσης Εκπ/σης, απομάκρυνση των μαθητών από το Σχολείο.